Social proof

Laat bestaande klanten hun verhaal vertellen

● Richt jij je bij het zoeken naar een nieuwe leverancier tot je LinkedIn netwerk?

● Lees je bij het kopen van een nieuwe laptop eerst de online reviews?

● Vraag je vrienden om advies als je op zoek bent naar een goed restaurant?

Je zoekt naar social proof; de bevestiging dat een andere persoon (of het liefst: meerdere personen) tevreden is met een bepaald product of een bepaalde dienst. Jij overweegt dit product of deze dienst namelijk aan te schaffen. Social proof is er in verschillende vormen: klantbeoordelingen, reviews, likes op social media, testimonials, case studies, aanbevelingen door je netwerk en aanbevelingen door influencers en beroemdheden.

 

Voor producten en diensten is social proof van grote toegevoegde waarde. Social proof komt van bestaande klanten. Het verhoogt daarom de betrouwbaarheid van een dienst of product en dus het vertrouwen van een potentiële nieuwe klant.

Social proof

Hoe zorg je voor social proof?

Je kunt je klant vragen om een testimonial of case study te schrijven, die je op je website of in een brochure kunt plaatsen.

Of je schakelt mij in!

Testimonial

Ik verdiep me in jouw bedrijf en de bijbehorende klant. Door middel van een telefonisch of schriftelijk interview met jouw klant, ontdek ik wat voor jouw klant van toegevoegde waarde is aan jouw bedrijf, product of dienst. Dit formuleer ik in een doeltreffende testimonial.

 

√ Kant-en-klare testimonial (250-400 woorden)

√ Telefonisch of schriftelijk interview met de klant

√ Doeltreffende quotes van de klant

√ Tekst afgestemd met de klant

√ Kort verslag van eventuele verbeteringen voor jouw organisatie

Case study

Voorafgaand aan het schrijven van een case study, neem ik een telefonisch of schriftelijk interview af met jouw klant. Hierbij gaat het om een specifieke case, waarbij jouw bedrijf, product of dienst geholpen heeft. Ik ga in op de meetbare en zichtbare resultaten voor jouw klant.

 

√ Case study (+/- 600 woorden)

√ Telefonisch of schriftelijk interview met de klant

√ Benoemen van de behaalde resultaten

√ Doeltreffende quotes van de klant

√ Tekst afgestemd met de klant

√ Kort verslag van eventuele verbeteringen voor jouw organisatie

Het schrijven van jouw social proof zelf doen of uitbesteden?

Natuurlijk kun je ook zelf aan de slag om testimonials en case studies af te nemen bij jouw klanten. Maar door mij hiervoor in te zetten vermijd je eventuele ongemakkelijke situaties met jouw huidige klant, waarmee je in de toekomst nog samen wilt en moet werken. Soms kan het lastig zijn om feedback te ontvangen én om te geven. Als buitenstaander is dit voor mij en wellicht ook voor jouw klant makkelijker. Ik zorg voor een effectieve tekst die jouw potentiële klanten over de streep trekt.